EN
сите категории
EN

[заштитена по е-пошта]

Која е иднината на малопродажбата за самопослужување?

Прегледи:576 автор: Време на објавување: 576 Потекло:

„Само кој плива гол откривате само кога ќе се изгасне бранот. 

Познатата изрека на Бафет се потврдува во продавница за самопослужување.

1

Денес, никој повеќе не зборува за самопослужување во продавница за самопослуги.

Тоа значи дека е време да ги научите лекциите од војната „4 милијарди фунти за палење пари“.

01 По 4 милијарди фунти изгорени готовина all сите отидоа голи да пливаат.

Во јули 2017 година, се отвори првата продавница за погодни услуги за самопослужување на Taobao, и оттогаш има бран на малопродажба на самопослужување.

Вклучувајќи ги ingингдонг и Сунинг, безброј физички трговци и тимови за претприемништво преку Интернет се вклучени во овој продажен салон. Играчи и капитал, како крапски крап што ја преминува реката, се влеваа во патеката еден по друг.

Постојат 138 малопродажни компании за самопослужување именувани како Ficus Boxes, F5 Future Store, Take GO, итн.

2

Според консултантски податоци на iResearch:

До крајот на 2017 година, во Кина слетаа 25,000 полици за малопродажба на мало и 200 продавници за самопослужување. 

Новиот продажен салон за самопослужување привлече повеќе од 4 милијарди јуани во вкупни инвестиции во текот на целата година, и надвор од центарот на вниманието на заедничките велосипеди.

02 Сè е на овој начин, доаѓа и си оди, исто така, не знаејќи.

Никој не очекуваше дека по есенскиот ветер се гледаат само пердуви од пилешко.

Првата група продавници за самопослужување на Ficus Boxes во Шангај беа затворени во септември 2017 година, бидејќи не можеа да ја издржат високата температура 

По влегувањето во 2018 година, откри неколку негативни вести како отпуштања, промет на извршната власт и неуспех во работата.

3

Друга продавница за погодности, која се сметаше како црн коњ во индустријата за погодности за самопослужување во раните денови, затвори повеќе од 160 продавници во Пекинг на 31 јули 2018 година.

Компанијата изјави дека во основа банкротирала поради месечна загуба од 5 милиони јуани, континуирана загуба и недостаток на хематопоетски капацитет.

4

Полиците за самопослужување, некогаш фаворизирани од капиталот, паднаа како домино.

На почетокот на 2018 година, „ГОГО“ објави дека престана да работи, што беше првото претпријатие за полици за самопослужување што се затвори во Кина.

Оттогаш, Xingbianli го олесни намалувањето на 60% од персоналот на БД.

Во мај, седум коали престанаа со работа со полици.

Во истиот месец, финансирањето на Гуосиаомеи беше блокирано и платите не можеа да се исплатат.

Во јуни, Хами банкротираше

Во октомври, Xiaoshan Tchnology поднесе барање за ликвидација на банкрот

……

Досега, енергичниот модел на самопослужување за малопродажба во основа прогласи банкрот.

Историјата е секогаш неверојатно слична.

Кога ќе дојде зимата, малопродажбата за самопослужување беше брзо замрзната.

03 "Никогаш не играјте капитални игри со богатите"

Како што рековме погоре

За една година, 138 компании за самопослужување за малопродажба беа вклучени во тујерот.

Повеќето мали и средни старт-ап компании се собираат на пазарот и скокаат надолу.

Конечно, откриено е дека Али и Тенсент само што се обиделе, но тие биле премногу длабоки за да излезат надвор.

Како пример земете го првиот самопослужен супермаркет на Али. Тоа е само поп-ап продавница која постои веќе четири дена на фестивалот за создавање Taobao.

Кога ќе дојде време, тој исчезнува целосно офлајн.

5

Земете ја продавницата за самопослужување Tencent како пример

Тоа е или продавница во куќа во парк или поп-ап продавница.

6

Двата гиганти беа многу конзервативни во истражувањето на продавниците за самопослужување.

Огромното мнозинство на претприемачи кои не ја знаат вистината глупаво го следат примерот.

Причината зошто продавниците за самопослужување станаа рамни по краток период на новина во голема мера е затоа што тие се само идејни продавници, кои не носат подобро искуство во купувањето, ниту пак можат да ги променат навиките на потрошувачите за потрошувачка.

На крајот, не е изненадувачки што продавниците за самопослужување во погодност стануваат научно-технолошка експериментална област.

04 „Малопродажбата за самопослужување сè уште има светла иднина откако пропаднаа продавниците за самопослужување“

Сепак, индустријата за автомати расте рапидно расте на домашниот пазар.

Кока-Кола, Вахаха, Унифидиран, DДБ, Мастер. Конг, Менгниу, Јили, Гуангминг и други трговци, вклучувајќи ги Јонгхуи, Росен, лијангу, лаигу, Фамилиј Март се подготвени добро.

7

Во споредба со практичноста за самопослужување со незрелата технологија, високата цена и лошото корисничко искуство, автоматот станува сè поинтелигентен и хуманизиран.

По повеќегодишен развој, ризиците се познати и контролирани.

Исто така, може континуирано да се оптимизира стоката преку големи податоци за да се подобри лепливоста на клиентот.

Има силна прилагодливост, може да работи самостојно и може да се комбинира со самопослужен трговски супермаркет.

Вендинг машината има предности на висока флексибилност и ниска цена.

Тој е многу погоден канал за брзо окупирање на пазарот и е голема предност за трговците-учесници.

8

Трендот е дека малопродажбата за самопослужување ќе биде популарна во иднина.

Со зголемената популарност на можностите за самопослужување, се повеќе и повеќе традиционални модели на мало ќе бидат заменети.

Затоа се повеќе гиганти се приклучуваат на индустријата за автомати.

Секој ќе брза да ги направи вистинските и ветувачки работи.

9