EN
сите категории
EN

[заштитена по е-пошта]

Малопродажба без екипаж, на кои проблеми треба да обрнат внимание бренд-компаниите!

Прегледи:209 автор: Време на објавување: 209 Потекло:

Nongfu Spring, Wahaha, Want Want, Unification, Master Kong, Family Convenience, Jingkelong, Good Shop и денешниот малопродажен сектор, во споредба со студените години од претходните години, веќе беснеат насекаде, со повеќе предности на синџирот на снабдување и каналски ресурси . Компаниите со брендови влегоа на пазарот, што донесе различни насоки во индустријата. Од една страна, тоа исто така предизвика пазарот да започне да размислува повеќе за тоа како претпријатијата за брендови можат да распоредат канали без малопродажба.


Кои се клучните точки на независна дистрибуција на без надзор канали за малопродажба за бренд-претпријатија?

Точка 1: Терминални трошоци и поврат

Трошоците и враќањето се вечна тема во која било деловна активност. Иако малопродажбата без екипаж има одредени предности во човечките ресурси и изнајмувањето, трошоците за широко распространето вендинг машини, интелигентни контејнери или продавници за беспилотни погодности се уште се големи како резултат на сегашното ниво на развој на технологијата за беспилотно малопродажба. Затоа, иако не се достапни малопродажни канали за бренд-претпријатијата, тие мора да завршат добра работа со прецизна пресметка на трошоците и повратот, а не слепо да брзаат да инвестираат во пилешки пердуви на последно место.


Точка 2: Обрнете внимание на односот помеѓу стоковите карактеристики на брендот и побарувањата на потрошувачите

Бидејќи потрошувачката околина, свеста и навиките на главните групи потрошувачи многу се сменија, претпријатијата за брендови треба целосно да ја разгледаат врската помеѓу нивните сопствени карактеристики на стоки и побарувањата на потрошувачите кога дистрибуираат деловно работење без малопродажба независно. Должината на производната линија, цврстината на производот, атрибутите за староста на производот и другите фактори може да влијаат на перформансите на каналот во реалното деловно работење. Претпријатијата за брендови треба да ги земат потрошувачите како центар и да одговараат на карактеристичните производи кои ги задоволуваат потребите на главните групи потрошувачи.


Клучна точка 3: Конструкција на системот за деловна контрола

Системот за деловна контрола всушност има две нивоа, едното е внатрешна контрола, другото е контрола на каналот. Иако интелигентното ниво на беспилотни малопродажни терминали е многу високо, според практичното искуство, и внатрешните и надворешните треба да потрошат многу енергија за да го воспостават соодветниот систем за контрола. Внатрешни, како што се оперативен систем, надворешни како што се контрола на канали, анти-дослух, зачувување на средства и така натаму. Канал без малопродажба е нов канал со голема виталност и варијабилност. Контролниот систем на новиот канал не само што треба да одржува одредена флексибилност на иновациите, туку и да го заштитува редоследот на каналот и да развива деловно работење на претпријатието. Затоа, за повеќето претпријатија за брендови, соочувањето со таков канал е и можност и предизвик.