EN
сите категории
EN

[заштитена по е-пошта]

Колку чини да се инвестира во автомат

Прегледи:791 автор: Време на објавување: 791 Потекло:

Безконтактното купување на малопродажба без екипаж, без разлика дали тоа е работа со скратено работно време како споредна работа или како инвестициски проект, е добар избор. Сепак, новите инвеститори треба да ги знаат трошоците за инвестирање во автомати и сопствениот буџет, а потоа да ја разгледаат севкупната насока на работа.

Што вклучува трошокот за инвестирање во автомат?

За да се управува бизнисот со автомати бара одредена поврзана работа и трошоци. Следно, ќе ги анализирам главните трошоци за инвестирање во автомати од четири аспекти, за да можете подобро да буџетирате и оценувате.

1. Аеродромски такси за продавање

Исто како што отворате мала продавница, на автоматите исто така им треба место за поставување. Но, во споредба со традиционалните продавници, локацијата на автоматите е пофлексибилна и поевтина. Бидејќи автоматот може да се постави надвор, а зафаќа многу малку простор. Значи, овој трошок не е голем, и ако работите добро, на многу места може да се постигне отворање на нула трошоци преку споделување на профитот. Во самата работа на автоматот има различни места и точки од различна природа. Различни методи може да се користат за да се постигне нула цена или ниска цена за освојување поени. Има многу искуство и вештини во оваа област, а ќе најдам уште една прилика детално да зборувам за тоа.

2. Цена на автомат

Надоместоците за автомати се најголемиот трошок во овој бизнис. Автоматите имаат многу конфигурациски ставки. Нашата главна цел е малопродажба без екипаж. Во процесот на избор на автомат, мој предлог е да ги задоволиме нашите потреби со најмала инвестиција. Некои дополнителни ставки се одредуваат според фактичката состојба. На пример, кога првпат почнавме да го тестираме ефектот на поени, немаше потреба да купуваме автомати без екипаж со непрактични конфигурации и високи цени. Купете ја најосновната верзија на кодот за скенирање. Може. По акумулирањето на богатото оперативно искуство, можете да изберете некои практични конфигурации на функции според фактичката состојба на популацијата на локацијата. Се проценува дека деталното искуство и вештини во оваа област не можат да се завршат за еден ден, но горенаведените основни принципи можат да ви помогнат да заштедите многу пари.

3. Трошоци на стоки продадени од автомати

Ако автоматот сака да заработи пари, тогаш тоа мора да го правите со продавање работи, купување ниско и продавање високо. Без разлика каков вид на стока продавате, ќе треба да складирате некои артикли за вашиот автомат. Оваа такса зависи од видот на стоката, а потребната такса е исто така различна. Општо земено, може да започне со 2-3 илјади. Како што се нашите вообичаени пијалоци, закуски, производи за возрасни и така натаму. Оваа цена генерално не е премногу висока. На почетокот, можете да изберете според одреден дизајн и истражување. Подоцна, имате одредено оперативно искуство и можете да избирате според големите податоци.

 

4. Надомест за управување со автомати

Трошоците за управување со автомати, ако вашата машина е релативно мала, ако сакате да научите искуство или да тестирате, можете да го искористите вашето време за да го направите тоа. Овој трошок е во основа занемарлив. Ако немате доволно време, или ако управувате со одреден број автомати, можете да најдете лице со скратено работно време или со полно работно време за тоа. Ова главно се должи на трошоците за работна сила и транспорт.