EN
сите категории
EN

[заштитена по е-пошта]

Вендинг машина за свеж зеленчук и овошје

Прегледи:618 автор: Време на објавување: 618 Потекло:

Свежите производи се секојдневни потреби на обичните луѓе.

Со континуиран развој на е-трговија, пазарот на свежа е-трговија во Кина ќе продолжи да рапидно расте во следните неколку години.


Надвор од мрежата сè уште е главната сила, но растот на Интернет е брз:

Свежиот потрошувачки пазар во Кина сепак ќе биде главно офлајн, сочинувајќи 75% - 85% од уделот на пазарот, свежите производи на Интернет започнаа доцна, но моментумот на раст е брз.

Вишата средна класа и богатите потрошувачи, потрошувачите од новата генерација и искусните онлајн купувачи се трите најголеми потрошувачки сили за промовирање на раст на свежо деловно работење преку Интернет.

Според различната потрошувачка моќ на пазарот и можниот развој на страната на снабдување, се проценува дека свежата потрошувачка преку Интернет ќе учествува со 15-25% од вкупната свежа потрошувачка во градовите и градовите до 2020 година.

Како еден од новите претставници на малопродажба на без надзор интелигентни автомати,

Zoomgu ќе обезбеди Cloud Service System и ќе постави физички продавници во заедниците што се најблиску до корисниците.

Свежи вендинг машини се популарни во заедницата од три причини:


1. Скратете го растојанието за купување.

Свежата автомат се става во ходникот или јавната градина во областа, така што се потребни само 3 минути за да се купи зеленчук.

Обично, потребно е околу еден час да одите во супермаркет и да чекате во ред за да ги подмирите сметките.

Со овој час, храната е подготвена со автоматот.


2. На старите им е поудобно да купуваат.

Во многу семејства, младите работат надвор, оставајќи ги постарите дома да ги носат своите деца да готват.

Старите луѓе се далеку помалку физички активни од младите.

Тие истовремено готват со своите деца, а нивните енергии се расфрлани.

Со автомати, тие можат да купуваат храна од најкратко растојание, да готват брзо и да ги донесат своите деца подобро.


3. Зеленчукот е посвеж.

Свежите автомати имаат функција да одржуваат свеж, а зеленчукот на полицата е многу посвеж во автоматот отколку во супермаркетот, што е поповолно за здрав живот.


4. За инвестиции, постабилно е да се прават проекти на пазарот во заедницата, ниска цена и брзо враќање на трошоците.