EN
сите категории
EN

[заштитена по е-пошта]

Дали автоматите ќе бидат тренд во иднина?

Прегледи:422 автор: Време на објавување: 422 Потекло:

Судејќи според развојот на автоматите, тие се појавија како резултат на трансформацијата на трудоинтензивната индустриска структура во технолошко интензивно општество. Производството и потрошувачката од големи размери и промените во моделите на потрошувачка и продажното опкружување бараат нови канали за циркулација, додека трошоците за работна сила за традиционалните супермаркети, стоковните куќи и другите нови канали за циркулација растат, заедно со ограничувањата на страниците, погодноста за купување и други фактори, не присутните автомати се појавија како нешто што е потребно.

Во однос на снабдување со автомати може целосно да го сочинуваат недостигот на човечки ресурси и да се прилагодат на промените во потрошувачката околина и потрошувачките модели. Со помалку капитал потребен и помалку зафатен простор, 24-часовните автомати за авто-сервис можат да заштедат повеќе труд, попривлечно да ја поттикнат iosубопитноста за купување и добро решение за зголемените трошоци за работна сила.

Индустријата за автомати се движи кон информатичка технологија и понатамошно рационализирање. Неговиот развој е посветен на заштеда на енергетски ресурси, автоматите за заштеда на енергија за пијалоци станаа меинстрим во индустријата, овие автомати можат да ги одржуваат ладно пијалоците дури и кога ладилникот е исклучен, заштедувајќи 10-15% електрична енергија од традиционалните автомати. Вендинг машините ќе бидат поштедливи и повеќефункционално ориентирани, бидејќи влеговме во 21st век.
Автоматизацијата е незапирлив тренд, ние
"seeе видам поинтелигентна опрема што ја заменува традиционалната работна сила, без разлика дали се работи за производство, сервисирање или малопродажба, изгледите за индустрија за автомати се светли под овие услови.