EN
сите категории
EN

[заштитена по е-пошта]

Инвестиција на Алибаба во износ од 1.2 милијарди во првиот удел на автоматите! Како да се игра во втората половина на играта без малопродажба без екипаж?

Прегледи:248 автор: Време на објавување: 248 Потекло:

1

Не многу одамна , Али инвестираше 1.2 милијарди Youbao како свој прв удел во областа на малопродажбата без екипаж, станувајќи фокус на вниманието во индустријата за паметни контејнери, па дури и во индустријата за беспилотни малопродажби.

2

Алибаба, сите се запознати со тоа, во моментов, „новиот малопродажен“ стратешки изглед на почетната реклама на Алибаба почнува да се оформува.

Во областа на малопродажбата без екипаж, Али отсекогаш бил ангажиран во мали инвестиции.

Индустријата за автомати ќе биде добро надополнување на малопродажната индустрија без екипаж на Али.

Пробивање на големиот пазар на малопродажба без екипаж и поврзување на целокупниот стратешки распоред на Али со новата малопродажба

4

3

Али воспостави апсолутна предност за поддршка преку Alipay.

6

Моќната мрежна матрица на Али, основните податоци, услугите за плаќање и градењето огромен малопродажен канал што ги интегрира преку Интернет и офлајн, овие ќе донесат моќно одобрување и дигитално овозможување и ќе обезбедат доволно муниција за интелектуализација, диверзификација и брзина на автоматите.

Индустријата за малопродажба оди многу напорно во 2018 година

Вол-Март затвори 16 продавници за половина година

168 соседски семејства затворени преку ноќ

Камповите на Тенсент и Али продолжуваат да растат и да стекнуваат физички бизниси со малопродажба

Гледајќи наназад во малопродажната индустрија во изминатата година

Со стареењето на населението во Кина

Трошоците за работна сила во Кина се зголемија за пет пати во изминатата деценија

Продавниците на вработените во Кина се зголемија за 8% во 2016 година.

Број 1 во светот

Во меѓувреме, вкупната кирија во Кина се зголеми за 7%.

Намалена добивка од офлајн ентитет продавница

Големото производство, потрошувачката и промените во моделите на потрошувачка и продажното опкружување бараат нови канали на циркулација.

Се повеќе и повеќе учесници надвор од индустријата со богато потекло се влеваат во индустријата.

NongFu пролет, сака сака, Вахаха, Уни-претседател и други традиционални брендови за брза храна, исто така, почнаа да се приклучуваат на индустријата за автомати, што покажува дека развојот на оваа област е тренд.

7

8

11

10

12

Според релевантни валидни податоци

Домашен пазар на малопродажба без екипаж во 2017 година

Конзервативни проценки за големината на трансакцијата близу 20 милијарди јуани

До 65 година се очекува да надмине 2020 милијарди.

Тригодишната стапка на раст на соединението е околу 50%.

Вендинг машина без екипаж во Кина до 2020 година

Повеќе од 2 милиони единици ќе бидат пуштени во употреба

Соединение раст од околу 50% за три години

Бренд-ексклузивните автомати станаа нова насока на пазарот

Вендинг машината ќе стане нов канал за промовирање на производи и маркетинг медиуми на брендот

Пазарот е бесконечен и изгледите се неограничени.

13

Вендингот Zoomgu обезбедува висококвалитетни автомати со целосен опсег ширум светот и обезбедува прилагодени производи и професионални решенија за малопродажба за самопослужување за различни потреби на клиентите.

Сакате да се здружите со вас за да создадете нови промени во паметната трговија на мало

14

Зумгу продажба ПРЕДНОСТ

15

1. За 15 години, ние се фокусиравме на машинско производство, фабрика за производство на 200,000 квадратни метри, 150,000 единици годишно производствен капацитет, силен хардверски дизајн и обработка.

2. Ефикасноста на производството на стереотипните автомати за големи размери е многу висока, цената на производствената линија е ниска, квалитетот е стабилен и производствениот капацитет е загарантиран.

3. Обемот на производство и продажба е огромен, месечниот обем на пратка е скоро 6К комплети / месечно, годишниот обем на набавка е стотици милиони, а неговата набавка е далеку помала од онаа на обичните корисници, па затоа има огромна предност во цената на додатоците на автоматите, носејќи им богати приходи на клиентите.

4. Автоматска цевка за машини за пенење под висок притисок, задебелувачки изолациски слој, висока густина на ултра-микро-пора, изолација од задебелување, поголема заштеда на енергија и поголема заштеда на енергија.

5. Лабораторијата за постојана температура и влажност на висока и ниска температура, која се користи за тестирање на перформансите на автоматите во екстремна околина и клима, ги исполни барањата за дизајн.

6. Лабораторија за магла за сол, што се користи за антиоксидација и антикорозивно испитување на метални материјали, за да се зголеми работниот век на производите;

7. Систем за управување со платформа за ВИП облак + Систем за управување со облак WeChat е бесплатен за употреба за цел живот, управување со опрема, повратни информации за грешки, мониторинг на операција, далечинска промена на цената, модификација на логото, прекинувач за далечинско тајминг. Испорака на Wechat известување и друго интегрирано управување во кое било време и каде било;

8. Професионален тим со повеќе од десет години искуство во дизајнирање и производство на автомати, им овозможува на клиентите разновиден дизајн и производство.

Соработка со продажба на Zoomgu:

Веднаш можете да го имате првокласниот тим во Кина за производство и производство, да влезете во главните снабдувачи на автомати во Кина. И нема огромни трошоци за амортизација, трошоци за развој, огромен товар на трошоците на вработените, заштедете време и вредна енергија, значително ги намалите трошоците за производство, така што ќе можете да се фокусирате на вашата основна конкурентност за да добиете вишок профит.